Om Fridykning

Fridykning handler om, at dykke uden anden luft en den du indånder i overfladen inden du dykker.

Vores passion er at bevæge os frit og vægtløst i vandet, ligesom det er for alle andre dykkere. Det, der adskiller os fra andre dykkere er, at vores passion også er at mærke og forstå de reflekser vores krop besidder når vi dykker og lære at samarbejde med dem.

For mennesker der ikke kender fridykning er det næsten uforståeligt, at en fridykker kan holde vejret i 6-7-8-9 minutter uden gå i panik, eller falde død om. For en fridykker er det et spørgsmål om dyb, dyb ro, kropskontrol og sikkerhed.

For at lære at holde vejret så længe, må en fridykker træne de tre grundelementer:

Indre ro
Åndedrætsteknik
Hensigtsmæssig bevægelse under vand (svømmeteknik)

Det er naturligvis ikke alle fridykkere der kan holde vejret så længe. Vi har mange medlemmer for hvem det ikke er afgørende hvor længe de kan dykke, men mere hvordan teknikkerne vi bruger kan bane vejen til mange gode oplevelser under vand.

DenaParsa_1

Alle kan fridykke: unge som gamle, kvinder, mænd og børn – bare vi ved hvad vi har med at gøre og tager forholdsregler derefter.

Sikkerhed er ligesom inden for al anden dykning altid første punkt på dagsordenen.  Vi dykker aldrig alene og har altid folk omkring os der holder øje med os, når vi træner og konkurrerer i poolen eller i havet. I havet er vi koblet på en line med et kontraballastsystem der kan hive os op på få sekunder, hvis vi ikke gør som planlagt. (Læs mere om sikkerhed her…)

Vi konkurrerer i tre discipliner:

Statisk (vejrhold på tid)
Dynamisk (længde dykning i pool med og uden finner)
Konstantvægt (dybdedykning med og uden finner)

I Danmark har vi ikke så meget dybt vand, så vi er bedst til pool-disciplinerne, Statisk og Dynamisk – men på det seneste er der nye kræfter der er begyndt at tage fat på dybderne.


 
Dansk fridykning er under udvikling og har fået vokseværk.

De danske fridykkere nyder stor respekt nationalt og internationalt, efter at de gennem de sidste år har vundet adskillige stævner rundt omkring i verden – kulminerende med VM for hold i 2010. Dette har betydet større eksponering og større medlemstilgang i klubberne.

Fridykkerudvalget under Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) er det organisatoriske samlingssted for fridykkere i Danmark.
DSF arrangerer Danmarksmesterskaberne og forsøger på bedste måde at støtte de danske fridykkeratleter.